Nieuwe looptocht van Johan Swinnen

By admin - 30/08/2019

Leuven, 29 augustus 2019 - Kankeronderzoeker Johan Swinnen begon vanochtend aan een nieuwe looptocht. Hij kondigde zijn tocht niet vooraf aan, net zoals kanker zich ook niet aankondigt. Waar de tocht naartoe leidt, blijft nog onbekend. Hij wil in elke geval opnieuw een bijzondere fysieke uitdaging aangaan en elke dag 70 tot 100 km lopen.

 

Centraal in zijn tocht staat de verbondenheid tussen mensen, in het bijzonder tussen kankerpatiënten en zij die om hen geven. Kleine beeldjes, gemaakt van klei, symboliseren deze verbondenheid. Wie dat wil, kan een beeldje aankopen en aan iemand opdragen. Voor elk beeldje zal Johan een eindje lopen. Zo zet hij zijn tocht verder, ‘beeldje bij beeldje’.


Alle opgedragen beeldjes worden met de armpjes tegen elkaar samen gezet, ‘beeldje bij beeldje’, in een etalage in Leuven, op de Bondgenotenlaan 81 (voorheen Huis Delsart). Zo ontstaat één groot symbool van verbondenheid. Na de tocht worden de beeldjes bezorgd aan de mensen voor wie ze bestemd zijn. 

 

Met dit project wil Johan ook het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek steunen. Tijdens zijn tocht zal hij daarnaast een aantal andere projecten in de kijker zetten die hij een warm hart toedraagt en die het kankeronderzoek of de levenskwaliteit van patiënten bevorderen. 

 

Alles over de actie: www.beeldjebijbeeldje.be en www.facebook.com/beeldjebijbeeldje.

Nieuw geneesmiddel voor beenmergkanker op basis van ontdekking aa...

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft het geneesmiddel XPOVIOTM, beter bekend als selinexor, goedgekeurd. Het medicijn dient voor de...
Lees meer

Nieuwe behandeling voor zeldzame bindweefselkanker is veelbeloven...

Bij een recente Europese klinische fase II-studie werd een nieuwe, veelbelovende behandeling gevonden voor uitgezaaide gastro-intestinale stromale...
Lees meer

Kanker opsporen met de NIPT-test

Professor Amant geeft meer uitleg

Lees meer

We blikken terug op een geslaagd Oncoforum 2019

Kim De Keersmaecker